Algemene voorwaarden
Informatie over de eigenaar van het merk ecollow
Wij willen u informeren dat het merk ecollow eigendom is van het bedrijf project-r.be, gevestigd in Kortrijk, België. We zijn trots dat we producten en diensten onder het merk ecollow kunnen aanbieden, als onderdeel van onze grotere missie om innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan onze kwaliteits- en milieunormen. Dank u voor uw vertrouwen en interesse in ons aanbod. Voor vragen over ecollow of project-r.be kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Algemene voorwaarden ecollow
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, bestellingen, leveringen, mededelingen, werkzaamheden en de diensten aangeboden door de ecollow. Bij uitvoering van de opdracht zijn enkel deze voorwaarden van toepassing met uitsluiting van de voorwaarden van de klant.
2. Prijsoffertes zijn geldig gedurende 30 kalenderdagen. Een overeenkomst komt slechts tot stand na schriftelijke bevestiging of door begin van uitvoering door ecollow. Indien in de aanvaarde prijsofferte door de klant wijzigingen of voorbehouden zijn genoteerd, dan komt de overeenkomst pas tot stand nadat ecollow de klant heeft laten weten deze wijzigingen/voorbehouden te aanvaarden. Begin van uitvoering van de opdracht houdt nooit een impliciete aanvaarding van door de klant genoteerde wijzigingen of voorbehouden in. Ecollow heeft daarenboven steeds het recht haar aanbod te herroepen tot vijf werkdagen nadat de aanvaarding van de klant haar heeft bereikt.
3. De offerte is beperkt tot het geen daarin uitdrukkelijk is opgenomen. Alle werken en leveringen die niet in de offerte zijn opgenomen en uitgevoerd werden, zullen als meerwerk aan de klant aangerekend worden.
4. Prijsoffertes zijn gebaseerd op de op het ogenblik van het opstellen ervan geldende waarden van lonen, taksen, kostprijs van materialen, grondstoffen, energie, transport,… Indien kostprijsbepalende factoren na aanvaarding van de offerte wijzigingen ondergaan, behoudt ecollow zich het recht voor de prijzen, tot aan de facturatie, op evenredige wijze aan te passen.
5. Leveringstermijnen zijn louter indicatief en niet bindend voor ecollow. Productieverliezen, gevolgschade of vertragingen in de levering bij de klant kunnen nooit aanleiding geven tot enige boete of schadevergoeding lastens ecollow.
6. Vanaf de verzending naar de klant of plaatsing van de bestelde goederen gaat het risico voor o.a. verlies en schade over op de klant.
7. Bij montage aan roerende of onroerende goederen van de klant staat de klant in voor de terbeschikkingstelling van de juiste montagevoorschriften. De klant zorgt dat alle nutsvoorzieningen op zijn kosten kunnen worden gebruikt en dat de vereiste werkplaats op voorhand is vrijgemaakt.
8. Ecollow voert elke overeenkomst uit naar best vermogen, te goeder trouw en volgens de regels van de kunst.
9. Tijdens de uitvoering van de overeenkomst kunnen partijen steeds in onderling overleg en schriftelijk de uit te voeren werkzaamheden wijzigen of aanvullen. Indien deze wijziging een prijswijziging met zich meebrengt, zal ecollow de klant daarover inlichten.
10. De betaling van de prijs gebeurt in 2 termijnen: • 40% van de prijs 2 weken voor de aanvang van de werken • 60% van de prijs na de oplevering
De prijs van de meerwerken, die niet in de offerte werden opgenomen, wordt mee opgenomen in de laatste factuur na de oplevering. Tenzij anders overeengekomen werd, dienen de facturen binnen de 7 dagen na factuurdatum betaald te worden.
11. Bij niet tijdige betaling heeft ecollow zonder voorafgaande ingebrekestelling recht op een nalatigheidsintrest van 10% op de hoofdsom vanaf de vervaldag van de factuur. Indien één factuur niet tijdig wordt voldaan, worden ook de overige, nog niet vervallen facturen van rechtswege opeisbaar. Behalve nalatigheidsintresten heeft ecollow bij niet tijdige betaling tevens recht op een forfaitaire schadevergoeding van 10% op het openstaande factuursaldo met een minimum van 250 euro, onverminderd haar recht om een hogere schadevergoeding te vorderen indien grotere schade wordt aangetoond.
12. Indien een factuur niet wordt betaald of vorderingsstaat niet binnen de afgesproken of redelijke termijn wordt aanvaard, wordt de uitvoeringstermijn van de opdracht zonder meer geschorst tot op datum van algehele betaling of aanvaarding. Volgehouden wanbetaling na ingebrekestelling is voor ecollow een gegronde reden om eenzijdige verbreking van de overeenkomst lastens de klant vast te stellen.
13. Bij betalingsmoeilijkheden van de klant, ook ten aanzien van derden, is ecollow voor de lopende opdrachten gerechtigd vooraf een door haar te bepalen waarborg te eisen van de klant onverminderd haar recht om de lopende opdrachten zonder voorgaande ingebrekestelling op te schorten of te verbreken lastens de klant.
14. Annulering of verbreking van een opdracht door de klant geeft ecollow recht op een schadevergoeding van 30% op de overeengekomen prijzen, onverminderd haar recht om grotere schade aan te tonen en een aanvullende schadevergoeding te vorderen.
15. De geleverde of gemonteerde goederen blijven, zelfs na incorporatie, eigendom van ecollow tot aan de volledige betaling van hoofdsom en aanhorigheden. Ecollow kan de levering van bestelde materialen opschorten tot aanzuivering van alle achterstallige betalingen, waarna nieuwe leveringen contant dienen te worden voldaan voorafgaand aan elke nieuwe levering. Bij terugname blijven de reeds ontvangen betalingen definitief verworven voor ecollow als vergoeding voor de geleden schade onverminderd haar recht om bijkomende schade te vorderen. Voor bestelde goederen die niet worden opgehaald of waarvan de inontvangstname door de klant onterecht wordt geweigerd, kan ecollow een bewaringskost van 10% van het factuurbedrag in rekening brengen en dit per begonnen maand na schriftelijke ingebrekestelling gericht aan de klant. Na zes maanden krijgt ecollow het vrije beschikkingsrecht over deze goederen.
16. Een eventuele aansprakelijkheid van ecollow is beperkt tot het bedrag dat wordt gedekt door haar verzekeraar en ondergeschikt tot de waarde van de geleverde of te leveren goederen en/of prestaties.
17. Wanneer zich een geschil voordoet is steeds het Belgisch recht van toepassing en zijn de rechtbanken te Kortrijk bevoegd. Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing, evenmin als enige andere internationale regeling waarvan de uitsluiting is toegestaan.